Gratis offerte

No cure, no pay

24/7 spoedservice

Logo Loodgieter in IJsselstein

wc verstopt

WC verstopt IJsselstein?

Werkwijze Loodgieter IJsselstein

\

1.

Onderzoek
Bel en bespreek de situatie.

\

2.

Vrijblijvende offerte
Ontvang een offerte binnen 1 minuut.

\

3.

Akkoord
Akkoord? Dan lossen wij het op!

Onderhoud CV ketel

WC verstopt

Riool ontstoppen

Lekdetectie

Daklekkage

WC verstopt IJsselstein

WC verstopt IJsselstein? Zie jij met doorspoelen dat het water eerst terug naar boven komt? Of heb jij een toilet dat al helemaal verstopt zit? Wij begrijpen dat dit erg vervelend kan zijn als je thuis maar één wc hebt. Dan wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk langs komt om de wc te ontstoppen.

Om een overstromende wc en natte voeten te voorkomen raden wij je aan om geen gebruik meer te maken van het toilet als je ziet dat het water slecht wegtrekt en/of eerst terug naar boven komt. Vaak duurt het dan niet lang meer voordat de afvoer van de wc helemaal verstopt zit. Daarom adviseren wij om zo snel mogelijk contact op te nemen zodra je merkt dat de wc niet helemaal meer goed doorspoelt.

Een wc-verstopping is soms nog zelf op te lossen wanneer er bijvoorbeeld een prop wc-papier vast zit in de zwanenhals van het toilet. Bij een hardnekkige dieper gelegen verstopping is het een stuk lastiger om dit zelf te verhelpen. DIt komt omdat de wc dan gedemonteerd moet worden om goed bij de afvoer van de wc te kunnen. Wij snappen goed dat dit voor de meeste mensen een klus is waar men liever niet aan wil beginnen.

Ben jij op zoek naar een ontstoppingsbedrijf voor een wc verstopt IJsselstein? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Loodgieter IJsselstein heeft al honderden wc’s ontstopt en helpt je graag zo snel mogelijk. Bel gerust voor een afspraak naar 030 308 08 85.

WC verstopt Loodgieter in IJsselstein

WC VERSTOPT IN IJSSELSTEIN? HIER IS HOE JE HET OPLOST

Het komt vaak voor dat een verstopte wc gepaard gaat met een indringende urinelucht of drijvend toiletpapier en uitwerpselen. Het kan daarom een behoorlijk vervelend en onaangenaam probleem zijn. Maar wat doe je wanneer jouw wc verstopt zit in IJsselstein? Zelf ontstoppen of toch een beroep doen op ons loodgietersbedrijf in IJsselstein?

De meeste mensen vinden het een te vieze klus om er zelf mee bezig te gaan. Daarnaast horen wij regelmatig dat mensen al een poging gedaan hebben maar dat het toch niet gelukt is. Dit begrijpen wij natuurlijk maar al te goed en daarom helpen wij je graag met het ontstoppen van jouw wc.

Het is in ieder geval niet verstandig om lang te wachten met het ontstoppen van de verstopping. Hierdoor wordt de blokkade steeds lastiger om te verhelpen. Hierbij geldt: hoe langer er gewacht wordt, des te hardnekkiger de blokkade wordt. Dit komt omdat de blokkade steeds beter vast komt te zitten aan de binnenwand van de afvoer.

Het hebben van een verstopte wc is dus een probleem dat je snel wilt verhelpen. Wil jij de hulp van een ervaren loodgieter inschakelen? Bel dan gerust naar 030 308 08 85 om een afspraak te maken met één van de vakmannen van Loodgieter IJsselstein.

 

ZELF JE VERSTOPTE WC ONTSTOPPEN

Sommige mensen willen het eerst zelf proberen om de wc te ontstoppen. Dit begrijpen wij en dat is ook zeker mogelijk bij een kleine verstopping van bijvoorbeeld een te grote prop wc-papier. Dit zit dan meestal vast in de zwanenhals, de siphon van de wc, en is te ontstoppen met de hand of met een plopper.

Een dieper gelegen hardnekkige verstopping van bijvoorbeeld vet en etensresten dat door de gootsteen is gespoeld, dat is niet zelf op te lossen. De blokkade zit dan vaak diep tegen het riool aan waardoor de wc eerst gedemonteerd moet worden om bij de afvoer te kunnen. Vervolgens kan de afvoer geveerd of doorgespoten worden met hoge druk.

Ga jij het zelf proberen? Of heb je liever de hulp van een ervaren loodgieter waarbij je zeker weet dat het snel en vakkundig opgelost wordt? Neem dan gerust contact op via 030 308 08 85.

 

VERMIJD DEZE ONTSTOPPINGSMIDDELEN

Loodgieter IJsselstein raadt je aan om het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen te vermijden. De chemicaliën in deze middelen hebben een krachtige bijtende werking. Dit tast de afvoerbuizen aan en je kunt er een chemische verbranding van krijgen als het in contact komt met de huid. Ook komen er veel dampen vrij met deze middelen. Deze dampen zijn schadelijk om in te ademen en zorgen voor luchtwegproblemen.

De vakmannen van Loodgieter IJsselstein ontstoppen regelmatig wc’s die al geprobeerd zijn op te lossen met meerdere soorten ontstoppingsmiddelen. Al die chemicaliën zijn dan voor niets in de wc gegooid en moeten ook weer weggespoeld worden. De afbraak van deze chemicaliën is niet goed voor het milieu en de waterzuivering. Het is daarom nooit verstandig om chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken bij een verstopping.

Wil jij liever onze hulp inschakelen voor het ontstoppen van jouw verstopte wc? Neem dan gerust contact op voor een afspraak via 030 308 08 85.

 

DE SIFON ONTSTOPPEN

In wc-potten zit een sifon verwerkt. Zo’n sifon heeft (net zoals onder de gootsteen) de vorm van een zwanenhals. Een sifon heeft een belangrijke functie. Het zorgt er namelijk voor dat je geen last hebt van een vieze rioollucht in huis. Dat is natuurlijk wel zo fijn!

Heb je het idee dat de verstopping in de sifon van de wc zit? Dan is dit het eenvoudigst te ontstoppen door rubberen handschoenen aan te trekken en de blokkade te verwijderen met de hand. Eventueel kun je de verstopping terug in de wc pot proberen te halen door zuigkracht te creëren met een plopper.

Gelukt om de blokkade uit de sifon te halen? Dan is het niet verstandig om dit weer proberen door te spoelen. De kans is groot dat de wc dan weer verstopt raakt. Gooi het in plaats daarvan in de daarvoor bestemde container.
Niet gelukt? Dan kun je de blokkade proberen los te maken door een emmer met warm water en afwasmiddel in de wc leeg te gieren. Hieronder wordt deze ontstoppingsmethode verder toegelicht.

Laat je de verstopping liever snel en vakkundig verhelpen door een ervaren ontstopper? Maak dan gerust een afspraak met Loodgieter IJsselstein via 030 308 08 85.

 

WC VERSTOPPING VERHELPEN MET AFWASMIDDEL

De wc verstopping verhelpen met afwasmiddel is een goed idee als je denkt dat de blokkade wat dieper gelegen zit. Hopelijk kun je de blokkade losmaken doordat het afwasmiddel een ontvettende en reinigende werking heeft. De wc verstopping verhelpen met afwasmiddel werkt als volgt:

Leg een handdoek rondom de wc voor het opspattende of overlopende water. Vul een emmer met warm water. Let op! Het water mag niet te heet zijn, anders kun je het porselein van de wc beschadigen of breken. Doe een eetlepel afwasmiddel in de emmer en roer het goed door elkaar. Houdt de emmer zo hoog mogelijk boven de wc en giet de emmer leeg. De hoogte zorgt voor druk op de blokkade.

Als het gelukt is om de wc verstopping te verhelpen met afwasmiddel, dan raadt Loodgieter IJsselstein je aan om de afvoer goed door te spoelen met nog één of meerdere emmers warm water en afwasmiddel. Hoe schoner de binnenwanden worden, des te kleiner de kans wordt dat de verstopping terug komt.

Als het niet gelukt is, dan kun je een plopper proberen. Deze methode wordt hieronder verder toegelicht. Anders zal de wc gedemonteerd moeten worden om de verstopping te verhelpen. Loodgieter IJsselstein helpt je graag! Maak gerust een afspraak via 030 308 08 85.

 

WC ONTSTOPPEN MET EEN PLOPPER

De wc ontstoppen met een plopper is een van de meest bekende methodes. Hierbij is het wel belangrijk dat de rubberen zuignap van de plopper goed aansluit op de afvoer van de wc, anders werkt het niet. Vervolgens kun je hopelijk voldoende zuigkracht creëren om de blokkade terug te halen in de wc-pot. De wc ontstoppen met een plopper werkt als volgt:

Maak de rubberen zuignap van de plopper flexibel door het rubber onder de warme kraan te houden. Plaats de zuignap over de afvoer van de wc. Het is dus belangrijk dat de afvoer goed omsloten zit, anders werkt deze methode niet. Duw de steel zachtjes naar beneden en trek de steel weer omhoog.

Hard duwen kan ervoor zorgen dat de blokkade vaster geduwd wordt. Door de plopper los te trekken kun je zuigkracht creëren. Het ploppen moet meerdere keren herhaald worden. Hopelijk lukt het om de blokkade terug te zuigen in de wc. Dit kun je zien aan deeltjes van de verstopping die in de wc komen te drijven.

Als het gelukt is om de wc te ontstoppen met de plopper, dan raden we je aan om een emmer te vullen met warm water en hier een een lepel afwasmiddel bij te doen. Door dit vanaf zo hoog mogelijk in de wc te gieten kun je de laatste resten losmaken en wegspoelen.

De verstopping is waarschijnlijk te hardnekkig om zelf te ontstoppen als het niet geluk is met de plopper. Loodgieter IJsselstein adviseert je in dat geval om één van onze loodgieters in te schakelen via 030 308 08 85. Dan weet je zeker dat het snel en goed verholpen is.

 

PAS OP MET EEN ONTSTOPPINGSVEER

Om een ontstoppingsveer te kunnen gebruiken moet de toiletpot eerst gedemonteerd worden. Je kan een veer niet zomaar door de afvoer van het toilet heen duwen. Dan beschadig je de afvoer én de toiletpot. Daarnaast kom je vrijwel zeker vast te zitten met de veer. Daarom adviseren wij je om op te passen met het gebruik van een ontstoppingsveer.

Ga je het toch proberen om de wc te demonteren en een ontstoppingveer te gebruiken? Dan is het ook van belang dat de verstopping niet te diep in de afvoer zit. Een diep gelegen rioolverstopping is niet op te lossen met een simpele veer van de bouwmarkt. Dan heb je echt een professionele veermachine nodig die eenvoudig de gehele afvoer kan ontstoppen.

Loodgieter IJsselstein snapt heel goed dat het voor de meeste mensen net iets te veel van het goede is om zelf de wc te demonteren. Als je er geen verstand van hebt, dan is de kans ook groot dat er iets kapot gaat. Maak gerust een afspraak via 030 308 08 85 met één van onze loodgieters als je zeker wilt weten dat het snel en vakkundig verholpen wordt.

 

WC ONTSTOPPEN MET DE HULP ONZE LOODGIETER

Een hardnekkige wc verstopping is moeilijk om zelf te verhelpen. Loodgieter in IJsselstein is zeer ervaren in het verhelpen van verstoppingen. Onze loodgieters beschikken over een veermachine en hoge druk machine die eenvoudig de afvoer en het riool kan ontstoppen.

De hogedrukmachine spuit de binnenwanden van de afvoer en het riool helemaal schoon spuiten. Deze reiniging minimaliseert de kans op verstoppingen en een rioollucht in huis. Daarnaast zijn er klussen waarbij het nodig is om een kijkje te nemen in de afvoer. Dit doen wij tijdens een rioolinspectie met een speciale camera.

Tijdens een inspectie kunnen wij de staat van de afvoer beoordelen en is het zeer eenvoudig om te achterhalen wat het probleem is. Daarnaast kan de locatie van het probleem nauwkeurig bepaald worden zodat het doelgericht opgelost kan worden.

Als er iets mis is met de riolering, dan kan Loodgieter IJsselstein dit ook oplossen. Wij hebben veel ervaring met het rioolreparaties en rioolvervaningen. Wij weten ook hoe de riolering gelegd moet worden om verstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Wil jij liever de hulp van Loodgieter IJsselstein inschakelen voor het ontstoppen van jouw verstopte wc? Maak dan gerust een afspraak door te bellen naar 030 308 08 85.

 

VERSTOPTE WC VOORKOMEN

Om wc verstoppingen te voorkomen is het belangrijk dat je de afvoer van de wc in goede staat houdt. Het klinkt logisch om niet teveel toiletpapier te gebruiken en geen maandverband, tampons, luiers, babydoekjes door de wc te spoelen. Ook raden wij je aan om op te letten dat het wc-blokje in de wc valt.

Het draait erom dat er verantwoord omgegaan wordt met de afvoer van het toilet en er dus geen gekke dingen weggespoeld worden. Echter blijkt in de praktijk dat sommige mensen frituurvet, etensresten, en ander afval door het toilet spoelen. Dit stolt en hoopt zich op in de afvoer waardoor er blokkade ontstaat die leidt tot een verstopping.

Tot slot kan het verstandig zijn om de afvoer eens te laten reinigen en controleren als je niet weet wat de staat van de afvoerbuizen is. Een reiniging minimaliseert de kans op verstoppingen en daarnaast wordt de levensduur van leidingen verlengd. Hoe vaak een inspectie uitgevoerd moet worden is afhankelijk van hoe oud de leidingen zijn.

Zit jouw wc in IJsselstein regelmatig verstopt? Dan kunnen we met een rioolinspectie kijken waarom dit steeds het geval is. Daarnaast kunnen we de leiding helemaal schoonspuiten zodat alle aanslag weg is en de kans op een nieuwe verstopping geminimaliseerd wordt. Maak gerust een afspraak met één van onze vakmannen via 030 308 08 85.

AFSPRAAK

GRATIS OFFERTE EN
DIRECT AFSPRAAK PLANNEN

24/7 SPOEDSERVICE

M

ONMIDDELLIJK EEN OFFERTE

030 308 08 85

De beller is sneller

24/7 spoedservice

Altijd en overal in IJsselstein

Komt goed garantie

Niet tevreden, geld terug

l

Gratis offerte

Onmiddellijk een offerte

IJSSELSTEIN